|
|
Lån  


 
Annonce:


Køling er meget energislugende. Man bør derfor sørger for at lave alle mulige tiltag for at mindre den energi der er behov for, for at køre anlægget. Her er en række gode råd.

Sørg for, at køling kan reguleres og styres efter behov.

Sæt en særskilt elmåler på køleanlægget. Så kan I altid følge elforbruget.

Tilse og vedligehold de tiltag, der begrænser køling, f.eks. solafskærmning. Vær opmærksom på at forbruget ikke pludselig stiger som følge af en defekt funktion.

Stands køleanlægget i de perioder, hvor der ikke er behov for det, f.eks. om vinteren, i ferier og uden for arbejdstid.

Få anlægget efterset, også selvom anlægget ikke er omfattet af den lovpligtige eftersynsordning for større anlæg.

Indfør energistyring og energirigtig indkøbspolitik. Skab fokus på at holde elforbruget nede i bygningen. Så holder I behovet for køling så lavt som muligt.

Køb energieffektivt it-udstyr, det bidrager til reduktion af kølebehovet. Energieffektivt it-udstyr udsender ikke så meget varme, fordi det bruger mindre strøm. Varmebelastningen fra udstyret bliver langt mindre og er med til at nedtone behovet for køling.

Vælg energieffektiv belysning. Armaturer og lyskilder bidrager til høje temperaturer. Jo mere energieffektivt det er, jo mindre varmer det.











Information på sider:

Køleanl&lig;g - Frikøling - Fordampningskøler - COP - Varmepumpen - Lovkrav til køling - Gode råd om køling - Anl&lig;gstyper -



 Du er her: Køling - Køling -